Μέρος δύο πολιτισμών, ο πατέρας του Έλληνας και η μητέρα του Φιλιππινέζα, ο ιδρυτής Νίκος Στασινόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Λόγω της αγάπης της μητέρας του για τη μαγειρική, βίωσε από μικρή ηλικία παραδοσιακά και μοναδικά πιάτα που προέρχονταν από την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή αλλά κυρίως από τις Φιλιππίνες. Από εκεινό το σημείο, ​​ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι…

Η Αρχή
1988

Ξεκίνησε να ταξιδεύει σε πολύ μικρή ηλικία για να επισκεφτεί τους συγγενείς του στις Φιλιππίνες. Έτσι μια φορά τον χρόνο, είχε την δυνατότητα να μάθει περισσότερα για τα τοπικά εδέσματα και τα σπιτικά Φιλιππινέζικα πιάτα.

Στην ηλικία των δεκαεννέα, επισκέφθηκε το Τόκιο όπου έμεινε γοητευμένος από το σούσι, αλλά ακόμη περισσότερο από τα ζεστά ιαπωνικά πιάτα και τον πολιτισμό πίσω από αυτό. Έκτοτε επισκέπτεται και άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊλάνδη και η Ταϊβάν, αναζητώντας άκομα πιο ιδιαίτερες γεύσεις.

Τα ταξίδια και η αγάπη του για τα ασιατικά φαγητά, τον ενέπνευσαν να σχεδιάσει μια γευστική και υγιεινή παλέτα γεύσεων. Το πάθος του για την ασιατική κουζίνα τον έκανε να δημιουργήσει μέχρι και σήμερα, ισχυρές φιλίες και δεσμούς με διάσημους σεφ από την τοπική και διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Αθήνα, GR
Η πρώτη επιχείρηση
2011

Το όνομα δανείστηκε από τo περίφημο τροπικό νησί των Φιλιππίνων “Boracay”. Τον Μάιο του 2011, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα! Το πρώτο Φιλιππινέζικο – Ιαπωνικό εστιατόριο κατασκευάστηκε στην καρδιά της Βούλας – Αθήνα, παρέχοντας μόνο υπηρέσιες takeaway και διανομής στο σπίτι.

Το μενού διαμορφώθηκε για να προσφέρει αυθεντικά φιλιππινέζικα και ιαπωνικά πιάτα. Μετά από έναν χρόνο, εισήχθη στο μενού το σούσι. Σταδιακά το φαγητό έκανε πιστούς πελάτες και η συνειδητοποίηση των υψηλών προδιαγραφών από την προετοιμασία μέχρι την παράδοση βοήθησε στη εξέλιξη του εστιατορίου.

Τον Ιανουάριο του 2015, η επέκταση του εστιατορίου με εσωτερικά και εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα ολοκληρώθηκε. Ένας ζέστος και προχωρημένα αρχιτεκτονικά χώρος με μοναστηριακού τύπου τραπέζια από γρανίτη, πάγκοι corian και επένδυση από ασιατικό ξύλο teak, σχεδιάστηκε προσεκτικά για να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Μια νέα πρόκληση
2016

Παρόλες τις προκλήσεις των εποχών, εκτός από τις βασικές υπηρεσίες του εστιατορίου, δημιούργηθηκε το Diversified Catering με στόχο να παρέχει υπηρεσίες catering σε πελάτες/επιχειρήσεις που επιθυμούν ένα ειδικό μενού, πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες αλλά και στο χώρο τους.

Ορισμένες από τις εταιρείες, ιδρύματα και οργανώσεις που το Boracay έχει συνεργαστεί είναι: Κολλέγιο Αθηνών, Adidas Greece, AsahiKASEI (παγκόσμια διάσκεψη κορυφής), TEDxAthens, Πολιτιστικό Κέντρο Ωνάση και Ίδρυμα Ωνάση.